Sociale Wetenschappen

Kandidaten

Claire van den Helder

Armando Noordzij

Sophie Kooij

Standpunten

Faciliteiten
Verlengen openingstijden kantine. De kantine in het Pieter de la Court gebouw moet langer open blijven, zodat je aan het eind van de middag nog steeds eten kan halen. Ook moet er meer keuze in warme maaltijden in het restaurant komen, zodat je ook een warme maaltijd als lunch kunt nemen.

Verplaatsen magnetron. De magnetron in het Pieter de la Court gebouw moet buiten de kantine worden geplaatst, zodat je ook ’s avonds maaltijden kunt opwarmen, bijvoorbeeld als je met je studievereniging vergadert.


Verlengen openingstijden bibliotheek. De openingstijden van de bibliotheek zijn op het moment te krap, in de avonduren vallen er daardoor veel studieplekken weg. Daarom moet de bibliotheek langer open blijven.

Herinrichten kelder. Studenten vinden de kelder geen fijne plek om te studeren. Daarom moet deze anders worden ingericht, om zo betere en aangenamere studieplekken en een betere meditatieruimte te realiseren.


Duurzaamheid
Promoten gebruik online aantekeningen. Om onnodig papierverbruik tegen te gaan, moet het programma voor online aantekeningen bekender worden bij studenten. Met dit programma kun je je aantekeningen online markeren en overzichtelijk ordenen, zonder dat je hier stapels papier voor hoeft te printen.

Duurzaam gebruik kantine. Niet alleen broodjes, maar ook soep die overblijft na het sluiten van de kantine moet worden verkocht in het café. Verder moet het gebruik van plastic wegwerpbestek worden afgeschaft.


Onderwijs en voorlichting
Afstemmen cum laude eisen. De eisen voor het cum laude afstuderen moeten binnen de faculteit gelijk worden getrokken, om zo ongelijkheid tegen te gaan.

Betere voorlichting popcorner. Eerstejaarsstudenten moeten beter worden voorgelicht over de faciliteiten van de popcorner, omdat veel studenten niet weten dat deze bestaat of wat deze precies aanbiedt.

Verbreden activiteiten career services. Het aanbod van evenementen van career services kan soms beter worden toegespitst op de behoeften van studenten van kleinere studies op de faculteit

Studentenwelzijn

Sterk verbeteren beschikbaarheid studentpsychologen. De beschikbaarheid van studentpsychologen moet sterk worden verbeterd. Op het moment moet je soms maanden wachten voor je een afspraak kan maken, terwijl studenten zo snel mogelijk geholpen moeten worden.