Wiskunde en Natuurwetenschappen

Kandidaten
1620243212056_edited.jpg
IMG_20170205_103559_edited.jpg
image0_edited.jpg
IMG-20210512-WA0004_edited.jpg
Ylke%20(1%20van%201)_edited.jpg

Jenny Lam

Kamand Hajighapour

Stian Vermaas

Stijn de Wijze

Ylke van der Zwet

 1. Jenny Lam

 2. Kamand Hajighapour

 3. Stian Vermaas

 4. Stijn de Wijze

 5. Ylke van der Zwet

 6. Thijs van Meurs

 7. Raúl Wolters

 8. Sven Lakemeier

 9. Jelle Keulemans

 10. Hein van Elderen

 11. Luuk van Holk

 12. Leo Zhang

 13. Youri van Baarle

Standpunten


 

 • De communicatie tussen studenten en de universiteit verbeteren: Op dit moment is de communicatie van de faculteit naar de studenten niet zo goed als dat het zou moeten zijn. Dit leidt tot miscommunicatie en de studenten missen belangrijke informatie. Dit moet worden verholpen door het vaststellen van duidelijke communicatie kanalen van het bestuur naar de studenten toe. Dit vergroot ook de zichtbaarheid van het faculteitsbestuur en de faculteitsraad. 
   

 • Studenten beter begeleiden bij hun toekomstperspectief: Hoewel sommige studies al goede begeleiding aanbieden aan hun studenten, geldt dit niet voor iedere student. Om deze ongelijkheden te verminderen willen we zien dat er meer faculteit wijde carriére-gerelateerde activiteiten worden georganiseerd, zodat iedere student dezelfde basis krijgt die nodig is.
   

 • Meer minoren van alle studies: Op dit moment hebben veel studies geen introducerende minor. Dit betekent dat het voor studenten op onze faculteit lastig is om de minor te gebruiken om zich te verdiepen in een ander vakgebied. Deze optie zou voordelig zijn voor zowel de gehele de universiteit als de faculteit voor de ontwikkeling van de studenten.
   

 • Een betere manier vinden voor het inschrijven van selection-minors: De huidige manier van inschrijven in de minors van sommige studies is oneerlijk. Op dit moment schrijf je je in via USIS op een vast moment, waardoor sommige minors binnen een minuut vol zitten. Dit betekent dat je kansen voor een minor gebonden zijn aan je internetsnelheid. Om iedereen eerlijke kansen te geven moet dit systeem worden veranderd naar een eerlijkere manier.
   

 • Meer ruimte voor eetplaatsen en groepsprojecten: Een aanzienlijk aantal van onze gebouwen hebben niet genoeg zitplaatsen om te eten. Geen enkele student of medewerker zou op de grond moeten zitten om te kunnen eten. Dit moet zo snel mogelijk worden verholpen. Masterstudenten hebben bovendien vaak geen plek om groep-projecten uit te voeren, wat hen hindert in hun studies. Dit ruimteprobleem moet ook worden verholpen door beter gebruik van de gebouwen.
   

 • Een inclusievere kantine: De huidige kantine heeft niet voor iedereen eten. Om te zorgen dat alle studenten een maaltijd op de universiteit zelf kunnen halen moet er in de kantine ook halal of kosjer voedsel worden aangeboden.
   

 • Beter inzicht in hoe het geld voor de verbetering van het onderwijs wordt besteed: Met het afschaffen van de basisbeurs in 2015 werd het vrijgekomen geld aan universiteiten gegeven voor de verbetering van onderwijs voor studenten. Op dit moment is het lastig om te achterhalen of deze MKA gelden naar toe gaan. Dit moet transparanter worden gemaakt, zodat het geld inderdaad efficiënt wordt ingezet ten behoeve van de studenten.
   

 • Studenten beter hoorbaar maken in de organisatie van de studies: Veel studies op onze faculteit hebben op dit moment geen studentenvertegenwoordiging in het bestuur van de studie. Om deze besturen te helpen met hun verantwoordelijkheden moeten ze vergroot worden, naar proportie van de groei van de studies in de afgelopen tijd, en een student opnemen in het bestuur. Zo kan onderwijs worden verbeterd met oog op de studenten en wordt de organisatie van de studie verbeterd.
   

 • Verbeteren van de kwaliteit van de college-opnames: op dit moment worden van alle colleges opnames gemaakt. Deze ontwikkeling is goed, maar er zijn nog kleine verbeterpunten: De krijtborden zijn niet altijd goed zichtbaar en ondertiteling onderbreekt vaak, wat het lastiger te volgen maakt. Met die verbeteringen zijn colleges nog beter te volgen.
   

 • Verbeteren van de zichtbaarheid van de Faculteitsraad: Te veel studenten weten op dit moment niet van het bestaan of belang van de medezeggenschap en de Faculteitsraad. Dit moet worden aangepakt door de zichtbaarheid en communicatie te vergroten. De faculteitsraad vervult namelijk een essentiële functie in het verbeteren en besturen van de universiteit, zeker in het laten horen van de meningen en belangen van de studenten.